tapahtumainfo

TAPAHTUMAINFO

Himos-Jämsä Adventure on toukokuussa 2022 ensi kertaa järjestetty seikkailu-urheilutapahtuma, joka hemmottelee vuosittain osallistujia Jämsän seudun upeilla luontokohteilla ja erämaiden tutkimattomilla helmillä – Himosvuoren jylhiä rinteitä unohtamatta. 

Vuonna 2024 Himos-Jämsä Adventure pitää kattavan matalan kynnyksen sarjatarjonnan ennallaan, mutta uudistuu edelleen esimerkiksi questien, ohjeistuksen ja huoltopisteiden osalta aiempien tapahtumien kokemusten ja osallistujapalautteen perusteella. Tapahtuman monipuolisuudesta, rennosta meiningistä ja laadukkaista kartoista ei ole tingitty. Suunnistustehtävät pidetään etenkin matalan kynnyksen sarjoissa riittävän helppoina myös lajia aloittaville. 

Tapahtuman tavoite on tuoda seikkailu-urheilu helposti saataville ja mahdollistaa uusille lajikokeilijoille matalan kynnyksen osallistuminen rennosti selvitettävässä paketissa. Toki edelleen haastamme kilpasarjan myötä lajiin syvemmin vihkiytyneet ja tarjoamme matkojen pidentyessä yhä vaativampia tehtäviä sekä moninaisempaa lajikirjoa.

KILPAILUN KULKU

Himos-Jämsä Adventure -seikkailutapahtuman jokainen sarja starttaa eri aikaan yhteislähdöllä Himos Areenan läheisyydestä. Sarjojen lähtöajat ilmenevät tapahtuman aikataulusta. Tuntia ennen lähtöä joukkueet saavat kilpailumateriaalit tutustumista ja reitin suunnittelua varten. Erilaisia sarjoja on viisi: Enjoy 4h, Enjoy 6h, Challenge 6h, Challenge 8h ja Extreme 8h. Nimensä mukaisesti sarjat eroavat toisistaan kestoltaan ja reittien vaativuudelta.

Tapahtumassa edetään kaksihenkisin joukkuein non-stop -tyyppisesti eli kello käy koko ajan lähdöstä aina maalileimaukseen saakka. Joukkue etenee yhdessä itse reitillä suunnistaen ja lajeja reittikirjan mukaan vaihdellen. 

Peruslajit Himos-Jämsä Adventure -tapahtumassa – kuten seikkailu-urheilussa yleensäkin – ovat juoksu, pyöräily ja melonta. Sarjoissa mukana voi olla myös esimerkiksi seikkailullisia yllätystehtäviä, vesistön ylityksiä tai köysitehtäviä. Himos-Jämsä Adventuressa melotaan avokanooteilla yksilapaisilla kanoottimeloilla.

Seikkailu-urheilussa joukkue huolehtii huollostaan itse etenemisen aikana tai järjestäjien osoittamilla vaihtopaikoilla. Himos-Jämsä Adventuressa lähtö ja maali sijaitsevat Himos Areenan yhteydessä ja lajien vaihtopaikkoja on useampia reitin varrella. Reitin varrella sijaitseville vaihtopaikoille kuljetat kaikki tarvitsemasi varusteet ja energiat mukanasi, mutta voit jättää esimerkiksi maastopyörän, pyöräilykengät tai repun vaihtopaikalle suunnistus- tai muun vastaavan osuuden ajaksi. Himos-Jämsä Adventuressa järjestäjät tarjoavat vähintään yhdellä vaihtopaikalla energiapitoista juotavaa ja pientä purtavaa. Kelistä ja reitistä riippuen juomaa ja energiaa kannattaa varata matkalle myös omatoimista tankkausta varten.

Seikkailu-urheilussa lajien vaihtuminen jakaa rasitusta ja tuo mukavasti vaihtelua reitille. Reitin kokonaismatkaa ei kannata säikähtää, sillä pyöräily ja juoksuosuudet jakautuvat useampiin osuuksiin ja melonnan aikana jalat saavat lepoa ennen seuraavia jalan ja pyörällä edettäviä etappeja.

Täältä löydät tarkemmat sarjojen kuvaukset.

TAPAHTUMAMATERIAALIT

Tapahtumakartat ovat MML:n peruskartta-aineistosta tai seudun suunnistuskartoista koostettuja karttoja, jotka jaetaan kilpailijoille tuntia ennen lähtöä tai tietyille osuuksille vasta reitin varrella. Kartat ovat säänkestävää materiaalia.

Reitin suunnitteluun jää siis hieman aikaa, mutta ajatuksena on, että kilpailijoiden etukäteistyö kilpailumateriaalien muokkaamiseen, suojaamiseen ja monimutkaisten ohjeiden tutkimiseen liittyen jäisi lähtökohtaisesti pois.

Reittikirja sisältää tapahtuman kulun kannalta oleellista tietoa. Siihen on koostettu etenemisjärjestyksessä reitin eri osuudet lajeittain, tiedot lajien ja välineiden vaihtopaikoista sekä rastit määritteineen. Reittikirja voi myös sisältää erityisohjeita tietyn osuuden tai quest-rastin suorittamisesta ja se kannattaa pitää huolellisesti mukana koko tapahtuman ajan. Reittikirja jaetaan osallistujille samalla kertaa karttojen kanssa. Myös reittikirja on säänkestävää materiaalia.

Tapahtumassa käytetään Emit-leimausjärjestelmää ja joukkueen Emit-kilpailukortin voi tuoda itse tai vuokrata järjestäjiltä (hinta 5€). Oman Emit-kortin numero ilmoitetaan järjestäjille ilmoittautumisen yhteydessä. Jos numeroa ei ole ilmoitettu, varaa järjestäjä kortin joukkueelle.

TAPAHTUMAOHJEET JA SÄÄNNÖT

Tapahtumaohjeet ja säännöt sekä lopullinen pakollisten varusteiden lista tullaan julkaisemaan tapahtumasivuilla keväällä ennen tapahtumaa.

Lähtökohtaisesti erikoisvarusteita ei Enjoy 4h-, Enjoy 6h-, Challenge 6h- tai Challenge 8h -sarjoissa tarvitse, ja Extreme 8h -sarja saa tiedon varusteista hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Yllätystehtävien varusteet ja materiaalit tulevat järjestäjien puolesta.

Voit halutessasi osallistua tapahtumaan myös sähköpyörällä, mutta silloin et ole mukana Challenge 6h-, Challenge 8h- tai Extreme 8h -sarjojen nopeimpien palkitsemisessa. Arvontoihin osallistut toki normaalisti. Järjestäjät erittelevät sähköpyörillä osallistuville omat tulokset jokaisessa sarjassa.

Tapahtumaohjeet ja säännöt