LASTEN SEIKKAILU

Tapahtumainfo

Himos-Jämsä Adventuren matkavalikoima kasvaa kahdella uudella sarjalla, kun pe 12.5. klo 19 alkaen kisaillaan perhe- ja lasten seikkailuissa.

Perheseikkailu on suunnattu aivan kaikille seikkailusta kiinnostuneille ja mukaan voi tulla erilaisin kahden hengen joukkuein aina lapsista isovanhempiin. Ainoa rajoitus perheseikkailussa koskee alle 10-vuotiaita, joiden parina pitää olla 15 vuotta täyttänyt. Perheseikkailussa palkinnot arvotaan.

Lasten seikkailu on tarkoitettu kilpailuksi lapsipareille, jotka pääsevät kilpailemaan palkintosijoista. Kolme nopeinta joukkuetta palkitaan. Lasten seikkailussa joukkueen molempien osallistujien tulee olla syntynyt vuosien 2009-2012 välillä. Tytöt ja pojat seikkailevat kaikki samassa sarjassa.

Uusien sarjojen tavoite on tuoda seikkailu-urheilu myös lasten ja nuorten saataville sekä mahdollistaa jokaiselle halukkaalle seikkailu-urheilun kokeileminen.

Kilpailun kulku

Perjantai-illan sarjat starttaavat yhteislähdöllä Himos Areenan läheisyydestä klo 19.00. Puolta tuntia ennen lähtöä eli klo 18.30 joukkueet saavat kilpailumateriaalit tutustumista ja reitin suunnittelua varten. Lasten seikkailu ja perheseikkailu toteutetaan samalla reitillä.

Tapahtumassa edetään kaksihenkisin joukkuein nonstop -tyylisesti eli kello käy koko ajan lähdöstä aina maalileimaukseen saakka. Parit etenevät reitillä itse suunnistaen ja lajeja reittikirjan mukaan vaihdellen.

Peruslajit perhe- ja lasten seikkailussa ovat samat kuin muissakin sarjoissa – juoksu, pyöräily ja melonta. Molemmissa sarjoissa on myös quest-rasti. Melontaosuus suoritetaan avokanooteilla yksilapaisilla kanoottimeloilla. Koko melonta toteutetaan niin, että joukkueet ovat koko ajan näkyvillä. Lisäksi vesillä on turvavene mukana.

Seikkailu-urheilussa joukkue huolehtii huollostaan itse etenemisen aikana. Perhe- ja lasten seikkailujen lähtö ja maali sekä lajien vaihtopaikka sijaitsevat Himos Areenan lähistöllä.

Molemmat sarjat kisaillaan tapahtumakeskuksen läheisyydessä. Kummassakaan sarjassa et tarvitse erikoisvarusteita ja pärjäät millä tahansa polkupyörällä. Suunnistus on helppoa ja melontaosuus on turvallinen. Melontakalusto eli avokanootti meloineen ja kelluntaliiveineen sisältyy osanottomaksuun.

Tapahtumassa ylitetään autotie valvottua suojatietä pitkin. Joukkueiden on talutettava pyörät suojatien yli. Muilta osin seikkailu toteutetaan vähäisesti liikennöidyllä reitillä.

Vikkelimmät suoriutuvat reitistä jopa tunnissa. Keskimäärin aikaa kuluu noin puolitoista tuntia ja reitin maksimisuoritusaika on kaksi tuntia. Tämän jälkeen ajanotto keskeytyy.

Perhe- ja lasten seikkailun osanottomaksu on 59€/joukkue. Tarvittaessa EMIT-leimauslaitteen vuokra (5€) onnistuu ilmoittautumisen yhteydessä. Mukaan perjantai-illan sarjoihin mahtuu yhteensä 37 paria. Ilmoittautuminen avautuu ke 19.4. klo 20 osoitteessa: shop.himostrail.fi

Lasten seikkailu:

  • joukkue muodostuu kahdesta 2009-2012 syntyneestä lapsesta
  • matka n. 9km
  • suunnistus (3km), melonta (1km), pyöräily (5km)
  • yllätystehtäviä
  • matalan kynnyksen sarja, jossa pääset tutustumaan lajiin helposti ja turvallisesti
  • 3 nopeinta paria palkitaan

Pakolliset varusteet:

  • pyörä ja pyöräilykypärä
  • matkapuhelin vesitiiviisti pakattuna
  • kelluntaliivi vesillä (tulee järjestäjiltä)
  • EMIT (leimauslaite, mahdollisuus vuokrata järjestäjältä)